Visa webversion

 


SVENSKA SJÖRAPPORTEN

NR 1- 2019 

 


Glädjande besked till våra kunder.

Vi på Svenska Sjö har bara en sak för ögonen. Att ständigt utveckla de bästa båtförsäkringarna och trygghetslösningarna för dig och din båtklubb. Våra kunder får 2019 dela på 6 373 348 kr i resultatbonus. Beloppet dras av som resultatbonus på 2019 års förnyelse faktura. Det har blivit möjligt genom att kostnaden för tidigare års skador som nu avslutats blivit lägre än förväntat.

Resultatbonusen
Du ser resultatbonusen på din förnyelsefaktura som ”Resultatbonus” och den baseras på den premie du betalade 2018 och den är beräknad på att du är kund i ytterligare 12 månader. Förnyelsen skickar vi som vanligt till dig ca 45 dagar innan den ska betalas.

Ökade stölder av nyare utombordsmotorer
Vi ser att en större andel av motorstölderna sker från båtar som inte förvaras på båtklubbsområden och att det då främst är motorer från 50 hk och större som stjäls. Vi vill därför göra de berörda båtägarna medvetna om den ökade stöldrisken. Ju större och nyare motor, desto större stöldrisk.

Tänk på hur du förvarar din båt och båtmotor
Har du en båt med utombordsmotor så tänk på att förvara den på ett sätt som gör det svårt för tjuven att stjäla den. Montera gärna av utombordsmotorn och förvara den på inlåst säkert ställe alternativt lämna in den på vinterförvaring i samband med service. Förvara gärna båten på en båtklubb eller annan plats där det finns bevakning. Undvik att ha båten på en enslig fritidshustomt, lätt att se från vägen, eller vid en obevakad och ensligt belägen brygga. 

Titta till båten även när den ligger på land
Även när båten ligger på land sker det skador. Stölder under torrperioden har ökat och står nu för ca hälften av antalet. Snötryck och stormskador har också ökat. Likaså sjunkskador efter oväder, inte minst om båten ligger oskyddad. Om du tittar till båten löpande och framförallt efter ett oväder så kan många skador undvikas eller minimeras. Tänk på att förvara båten så att skador kan undvikas, så långt det går, vi hoppas på din hjälp.Besök oss på mässan och träffa Josefin Olsson och Erik Stark! 


Kom förbi vår monter A08:02 på mässan Allt för sjön 1-10 mars.

Josefin, vår laser radialseglare som siktar mot OS i Tokyo nästa år kommer till vår monter  lördagen den 2:a och söndagen den 3:e mars kl 14-15:30.

Erik Stark som vann 3 deltävlingar i båtarnas Formel 1 (F1H2O) förra året och siktar på totalseger i år kommer torsdagen den 3 mars 19.30 -20.30 och söndagen den 10 mars 15.30-17.00. 


Båtägarguiden 

 

Vi får många frågor från båtägare om båtsäkerhet och försäkring men också om båtägande i allmänhet.

Vi har därför tagit fram båtägarguiden som är en helt ny 48 sidig trycksak som vi nu erbjuder båtägare och båtklubbar utan kostnad. Den innehåller information och råd om bland annat båtsäkerhet, väder och vind, navigation, båtmiljö och sjömanstips.  

Kom förbi vår monter på Allt för sjön och hämta din egen båtägarguide.

Båtägarguiden som pdf

Sälja båten? Här är fördelarna som både stärker värdet på din båt och ökar tryggheten.

 

Skadefrihetsbonus
Den nya ägaren får 500 kr i skadefrihetsbonus som en självriskrabatt och du själv behåller din skadefrihetsbonus som du kan föra över till din nya båt. 

Skadehistorikcertifikat

På ”mina sidor” kan du skriva ut ett skadehistorikbevis och lämna över till köpare. Här framgår det om, när och vilken typ av skada din båt har haft. En trygghet för köparen.

Ladda ned vårt köp och säljpaket
Här finns köpkontrakt och allmänna tips och råd vid köp och försäljning av båt. Med Svenska Sjö har du marknadens bästa rättskyddsförsäkring. Tryggt att veta om du skulle råka ut för en tvist.

Vårt köp och säljpaket hittar du här!

 

 

Bästa båthälsningar,

Vännerna på Svenska Sjö

Svenska Sjö AB, Västerhamnsplan 2, 185 31 Vaxholm
Telefon: 010 - 490 49 00 | E-post: info@svenskasjo.se

Save
Save
Save
 

Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save
Save