Det här nyhetsbrevet får du eftersom du är medlem i klubb ansluten till Svenska båtunionen. Visa webversion

 

 

Hej, du är delägare och här är din egen försäkring!

Svenska Sjö ägs av båtägarorganisationerna. Som medlem i en båtklubb ansluten till Svenska Båtunionen är du en av våra delägare. Det ger dig direkta fördelar som lägre premie, mer omfattande villkor, påverkansmöjlighet och möjlighet till resultatbonus om du har din båt försäkrad hos oss. Genom Svenska Sjö och din båtklubb har du också en olycksfallsförsäkring som gäller när du vistas på din båtklubb, på klubbens hemmavatten eller deltar i en aktivitet anordnad av klubben. Försäkringen ingår i din medlemsavgift.

 

Mer trygghet till en lägre kostnad.

Har du din båt försäkrad hos Svenska Sjö har du extra förmåner i båtförsäkringen, utöver lägre premie.

 • Utökat rättsskydd vid köp & säljtvist.
 • Maskinförsäkring ingår upp till motorn är 5 år, kan därefter tilläggsförsäkras tills den är 10 år, gäller då till motorn är 14 år.
 • Allrisk upp till 50 000 kr.
 • Utökat giltlighetsområde där försäkringen gäller under juni, juli och augusti.
 • Sjöassistans dygnet runt.

Resultatbonus.
Gör vi tillsammans ett överskott i Svenska Sjö genom att vi sett till att få skador skett, så går överskottet till dig som är kund och båtklubbsmedlem men också till båtägarorganisationerna (där din båtklubb ingår i Svenska Båtunionen). Resultatbonusen till delägare med sin båt försäkrad hos oss blev 2018 totalt 6,4 mkr. Om du försäkrar din båt hos oss i år får du ta del av en eventuell resultatbonus på förnyelsepremien 2020.

Snabb och effektiv hjälp.
Händer något på sjön får du snabb hjälp av Sjöassistans som ingår i försäkringen. Dygnet runt, året runt och gäller utan självrisk. Blir det en skada får du sedan hjälp av proffs på båtskador.

Nöjda kunder.
Vår senaste nöjdhetsmätning visar att 9 av 10 är mycket nöjda med hur vi hanterar deras skador. Tryggt att veta om oturen skulle vara framme.

 


Så, varför inte testa ditt eget försäkringsbolag? 

Om du ännu inte är kund i Svenska Sjö så får du nu utöver 10% klubbrabatt och ev. förarbevisrabatt, 10 % extra rabatt under 1 år om du nytecknar båtförsäkring före 30 september 2019 (du kan nyteckna nu även om försäkringen ska börja gälla senare).

Räkna ut din premie direkt.

Ange rabattkod SBU2019H


Försäkringarna för dig som klubbmedlem är Hel Medlem eller Hel Plus
Det är viktigt att du fyller i namnet på din båtklubb. Du får 10 % klubbrabatt plus att din klubb då får 100 kr av oss om du tecknar försäkringen
.

Du kan också ringa oss på 010-490 49 00 eller gå in på www.svenskasjo.se om du vill veta mer.

Välkommen
Båtvännerna på Svenska Sjö

 

Vi har många fördelar om du ska sälja eller köpa båt.

Ska du sälja eller köpa båt vill vi påminna om att du som har din båt försäkrad i Svenska Sjö har många fördelar som både kan öka värdet på din båt och underlätta vid köp och försäljning. 

Köp och säljguide med köpeavtal.
För att göra köp och försäljning lite tryggare har vi tagit fram en köp och säljguide och ett köpeavtal som du gratis kan ladda ned här.

500 kr i självriskbonus till köpare.
Om du säljer din båt och köparen tecknar båtförsäkring i Svenska Sjö får köparen direkt 500 kr i självriskbonus. Det är också väldigt praktiskt om köparen fortsätter att ha försäkringen i Svenska Sjö om det uppstår en skada precis i skarven vid ett köp. Har du tilläggsförsäkringen maskin kan den följa med till ny köpare även om den är äldre än 10 år vilket annars är gränsen för nyteckning.

Flytta över din självriskbonus till ny båt du köper.
Ska du köpa en ny båt får du flytta över upparbetad bonus till den nya båten. Det sker automatiskt när du försäkrar den nya båten hos oss.

Skadehistorik, visa köparen vad din båt varit med om, eller inte varit med om.
Du kan enkelt på mina sidor logga in med bank-id och där skriva ut ett certifikat som beskriver de försäkringsskador du eventuellt haft på din båt. Har du inte haft några skador hos oss syns det också. Detta ger extra trygghet för köparen som gör ditt objekt mer intressant.

Berätta för oss vem som köpt din båt.
Enklast är om du pratar med köparen om fördelarna vi nämnt ovan och att du ber oss att kontakta köparen så ordnar vi så att din försäkring flyttas över, enkelt och smidigt.

 


6 skäl att välja Svenska Sjö

 1. Du får mer trygghet med omfattande villkor inklusive sjöassistans dygnet runt
 2. Du får lägre premier som båtklubbsmedlem
 3. Du får lägre självrisk vid skadefrihet, du kan tom få noll i stöldsjälvrisk om din klubb vidtagit stöldförebyggande åtgärder
 4. Du får resultatbonus
 5. Du stödjer din båtklubb
 6. Du kan vara med och påverka 

 

 

Kort om våra medlemsförsäkringar


Hel Medlem


En försäkring med extra omfattande innehåll till ett lägre pris bara för dig som är båtklubbsmedlem. Här ingår förutom brand, stöld, sjöskada och uppläggningsmaterial en ansvarsförsäkring upp till 33 miljoner kronor. Du får dessutom utökat rättsskydd, allrisk och sjöassistans. Försäkringen gäller inom ett stort geografiskt område. Du kan nu även teckna ett tilläggspaket till ett förmånligt pris, där bland annat maskinskada ingår för upp till 14 år gamla motorer. Läs mer om Hel Medlem.


Hel Plus


Premiumförsäkring för båtklubbsmedlemmar. Hel Plus är vår mest omfattande premiumförsäkring bara för dig som är båtklubbsmedlem. Hel Plus tecknas till ett fast försäkringsvärde, som gäller vid totalförlust. Vid delskador gäller försäkringen utan åldersavskrivningar för de flesta komponenter. Ansvarsförsäkring upp till 33 miljoner kronor, utökat rättsskydd, allrisk, sjöassistans och alla tilläggsförsäkringar ingår. Läs mer om Hel Plus.

 

 

Ladda ned vår båtägarguide.

Att vara båtägare ska vara ett stort nöje! Men ibland krävs både kunskap och ansvar för att båtlivet ska bli lyckat. I vår guide för båtägare har vi samlat information och våra bästa tips och råd om det mesta som rör båtlivet.

Innehåll Båtägarguide: Äga båt, Köpa och sälja båt, Båtsäkerhet,Väder och vind, Olyckshändelser på sjön, Båtliv och miljö, Navigation,Sjömanstips, Gästhamnar och Båtlexikon.

Ladda ner vår båtägarguide här!

  Postadress: Svenska Sjö AB, Västerhamnsplan 2, 185 31 Vaxholm
 Telefon: 010 - 490 49 00 | E-post: info@svenskasjo.se